Pobočka Air bank

Air Bank, známá svým přístupem k jednoduchému a transparentnímu bankovnictví, představuje nový produkt ve svém portfoliu – termínovaný vklad. Tento finanční nástroj je navržen především pro ty, kteří hledají bezpečné a konzervativní způsoby zhodnocení svých úspor. 

Termínovaný vklad je bankovní produkt, který umožňuje klientům uložit peníze na určitou dobu s pevně stanovenou úrokovou sazbou.

V praxi to znamená, že klienti mají jistotu, že se jejich úspory zhodnotí přesně podle předem stanovených podmínek, bez ohledu na to, jak se budou vyvíjet tržní úrokové sazby. Pro mnoho lidí je právě tato jistota klíčovým faktorem při výběru vhodného produktu pro spoření.

Výhody termínovaného vkladu od Air Bank

Jednou z hlavních předností termínovaného vkladu od Air Bank je garantovaná úroková sazba po celou dobu trvání vkladu. To znamená, že klienti hned na začátku vědí, jaký bude výnos z jejich investice, a mohou si tak lépe plánovat své finanční cíle. Tento produkt je tedy ideální volbou pro ty, kteří preferují stabilitu a jistotu před spekulativními investicemi.

Další výhodou je flexibilita. Air Bank nabízí různé možnosti délky vkladu, což znamená, že si každý klient může vybrat termín, který mu nejvíce vyhovuje. Kratší doby vkladu jsou vhodné pro ty, kteří nechtějí dlouhodobě blokovat své prostředky, zatímco delší vklady mohou nabídnout vyšší výnos pro ty, kteří jsou ochotni své úspory uložit na delší dobu.

„Naši klienti stále hledají způsoby, jak co nejefektivněji zhodnotit své úspory. Pro ty z nich, kteří nechtějí riskovat, je náš nový termínovaný vklad cestou, jak tohoto cíle dosáhnout. Tento produkt je dalším krokem v našem úsilí nabídnout nástroje, které klientům usnadní správu jejich financí,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Žabža, vedoucí oddělení Investice Air Bank.

Jednoduché sjednání v aplikaci

Sjednání termínovaného vkladu je velmi jednoduché a intuitivní díky mobilní aplikaci My Air. Aplikace je uživatelsky přívětivá a umožňuje spravovat všechny finanční produkty na jednom místě, což ocení především ti, kteří preferují moderní technologie a chtějí mít své finance pod kontrolou kdykoliv a kdekoliv.

Zákazníci ocení také možnost předčasného výběru celého vkladu. I když předčasný výběr znamená, že klienti ztratí nárok na úroky, je tato možnost vítanou flexibilitou pro ty, kteří si chtějí ponechat určitou volnost a možnost přístupu ke svým penězům, pokud by to bylo nutné. Tato funkce může produktu přidat další rozměr atraktivity, protože kombinuje bezpečné zhodnocování úspor s flexibilitou pro případ nenadálých finančních potřeb.

Proč je termínovaný vklad atraktivní v době klesajících sazeb?

V současné ekonomické situaci, kdy centrální banky po celém světě snižují úrokové sazby s cílem stimulovat ekonomiku, se pro mnoho lidí stává těžší najít finanční produkty, které nabízejí zajímavé a zároveň bezpečné zhodnocení. Díky tomu, že nabízí garantovaný výnos po celou dobu trvání vkladu, může to být ideální produkt pro ty, kteří hledají stabilitu a chtějí se vyhnout riziku spojenému s volatilitou finančních trhů.

Klesající úrokové sazby se často projevují na snižování výnosů z tradičních spořicích účtů nebo jiných konzervativních investičních nástrojů. Termínovaný vklad ale klientům poskytuje jistotu předem stanoveného výnosu, což v dnešní době přináší větší klid a bezpečí pro jejich úspory.