Dotaz:

Dobrý den, potřebuji půjčit peníze, momentálně jsem ale nezaměstnaný, je mi jedno jestli to bude bankovní, nebo nebankovní půjčka.

Odpověď

Dobrý den,

rozumím vaší situaci, nicméně v České republice, stejně jako ve většině zemí, jsou finanční instituce a poskytovatelé úvěrů velmi opatrní při schvalování půjček. Aby byla půjčka schválena, poskytovatelé obvykle vyžadují důkaz o stálém příjmu. To znamená, že jako nezaměstnaná osoba byste měl mít obtíže získat půjčku jak od bankovních, tak od nebankovních institucí.

Banky a většina renomovaných nebankovních institucí vyžadují potvrzení o pravidelném příjmu k posouzení vaší schopnosti splácet úvěr. Tento příjem může pocházet z tradičního zaměstnání, případně OSVČ, nebo třeba z pravidelných příjmů z pronájmu nemovitostí. Jejich hlavním cílem je minimalizovat riziko a zajistit, že úvěr bude včas a v plné výši splacen. Pokud jste momentálně nezaměstnaný a nemáte žádný pravidelný příjem, je velmi nepravděpodobné, že by vám byla půjčka schválena. Instituce musí mít jistotu, že máte dostatečné finanční prostředky na splácení dluhu, a v případě nezaměstnaných osob tuto jistotu nemají.

Nejnovější dotazy

Dobrý den, můžete mi dát prosím nějaké rady, abych se nestala obětí phishingu, o kterém…

Dobrý den, chcete-li se efektivně chránit před phishingem, je zásadní dodržovat několik základních pravidel. Především…

Hezký den ,co prosím vše budu potřebovat, abych se stala disponentem k běžnému účtu ČS?…

Dobrý den, musíte zajít společně s majitelem běžného účtu na pobočku České spořitelny, oba dva…

Co mám dělat, pokud jsem ztratil svou zelenou kartu? Mohu bez ní řídit auto?

Dobrý den, ve většině případů zelenou (bílou) kartu posílá pojišťovna na emailovou adresu. Zkontrolujte tedy…