Dotaz:

Dobrý den, zhruba dva roky zpět jsem pracoval v Německu. Mám účet u německé banky Sparkasse, kde je nyní na účtu dlužná částka necelých 50 eur. Shodou okolností mám i jiný mobil, ve kterém už ani nemám aplikaci Sparkasse, ani nemám žádné kontaktní informace na banku. Nyní už jsem samozřejmě zpět v České republice a v Německu již nepracuji. Jak mám dále postupovat a co mi případně hrozí, kdybych dluh jednoduše nezaplatil?

Odpověď

Dobrý den! Pokud máte dluh ve výši 50 EUR na běžném účtu u banky Sparkasse v Německu a nebyl jste schopen najít kontaktní informace na banku, doporučuji vám následující kroky:

  • Zjistěte kontaktní údaje: Pokuste se nalézt oficiální webovou stránku banky Sparkasse v Německu a získat kontaktní údaje zákaznické podpory. Pokud se nedokážete přímo spojit s bankou, zvažte kontaktování německého bankovního ombudsmana nebo spotřebitelské organizace, která by vám mohla poskytnout další rady.
  • Komunikujte s bankou: Jakmile získáte kontaktní informace, obraťte se na banku a informujte je o situaci. Vysvětlete, že jste se vrátil do České republiky a nebyli jste schopen přistupovat ke svému účtu kvůli vymazání aplikace z telefonu / ztráty telefonu.
  • Uzavření účtu: Banka vám poskytne informace o dalším postupu, včetně možnosti uzavření účtu a urovnání dluhu. Mohou být stanoveny poplatky nebo úroky spojené s neuhrazeným dluhem, které budete muset zaplatit. Běžně bývá možné provést platbu bankovním převodem nebo jinými dostupnými způsoby.
  • Důsledky neuhrazení dluhu: Pokud dluh neuhradíte, banka může přijmout různá opatření, včetně případného předání vašeho dluhu inkasní agentuře nebo spuštění soudního řízení na vymožení dluhu. Tyto kroky jsou však závislé na vnitřních politikách a postupech banky Sparkasse.

Je proto důležité jednat co nejdříve a aktivně komunikovat s bankou, abyste mohli najít řešení pro urovnání dluhu. Banka vám poskytne přesné informace o postupu, který byste měli následovat.

Nejnovější dotazy

Dobrý den, mám několik spotřebitelských úvěrů a už nejsem schopen je splácet, ocitl jsem se…

Dobrý den, chápu, že se nacházíte v obtížné situaci. Nejdříve zkuste kontaktovat věřitele a vysvětlete…

Dobrý den, před nějakým časem jsem půjčil peníze kamarádovi. Mám na to samozřejmě i smlouvu,…

Dobrý den, peníze budete muset vymáhat právní cestou. Nic jiného pravděpodobně dělat nelze, pokud se…

Dobrý den, smím vědět proč v polovině roku 2023, ještě některé banky nenabízí okamžité platby?…

Dobrý den, plně vám rozumím a chápu vaše rozhořčení. Dobrou zprávou, ale je, že čím…