pobočka Air bank

Air Bank se rozhodla rozšířit svou nabídku podnikatelských účtů i pro malé společnosti s ručením omezeným a udělala tak významný krok v podpoře malých a středních podniků v České republice. Tento krok navazuje na úspěch, který již banka zaznamenala mezi živnostníky. Přes 30 000 podnikatelů si již účet u Air Bank otevřelo a teď je dostupný i pro jednočlenná s.r.o., a to se stejnými výhodami, jaké doposud nabízela fyzickým osobám podnikajícím na živnostenský list.

Vedení účtu bez poplatků v CZK, EUR i USD

Jedním z klíčových lákadel tohoto účtu je jeho zcela bezplatné vedení. To zahrnuje účty nejen v českých korunách, ale i v eurech a amerických dolarech, což ocení především firmy, které obchodují se zahraničními partnery. Tento přístup k více měnám zdarma přináší větší flexibilitu a šetří náklady, které by malé firmy musely jinak vynakládat na vedení více měnových účtů u jiných bank.

Air Bank také zaručuje, že k těmto účtům jsou všechny příchozí a odchozí tuzemské platby zcela zdarma.

Totéž platí pro SEPA platby, což jsou standardní platby v rámci Evropské unie, okamžité platby, trvalé příkazy a inkasa. Tyto funkce představují obrovskou výhodu pro podnikatele, kteří potřebují rychle a efektivně provádět platby bez dodatečných poplatků.

Fakturace přímo z mobilní aplikace

Podnikatelům také umožňuje jednoduchou a rychlou fakturaci přímo z mobilní aplikace, což je jedním z nejvýznamnějších benefitů tohoto účtu. Mobilní aplikace zahrnuje funkci vystavení faktur, které obsahují QR kód pro snadnou platbu. Tento systém je nejen pohodlný, ale také zefektivňuje proces úhrady – zákazník jednoduše naskenuje QR kód a zaplatí, což významně urychluje transakce a minimalizuje prodlevy v platbách.

Podnikatelé získávají okamžitý přehled o tom, které faktury byly zaplaceny, a které naopak stále čekají na úhradu. To znamená lepší kontrolu nad cash flow, což je pro malé podniky klíčové, neboť finanční likvidita často rozhoduje o jejich stabilitě a dalším růstu.

Široká nabídka karet a správa financí

Ke každému podnikatelskému účtu Air Bank nabízí dvě plastové debetní karty zdarma a až 10 virtuálních karet. Virtuální karty jsou ideální pro internetové platby, protože poskytují vyšší míru bezpečnosti. Virtuální karty navíc umožňují lepší kontrolu nad výdaji, protože mohou být přiděleny jednotlivým zaměstnancům, což pomáhá sledovat, jaké náklady kdo čerpá.

Možnost mít k účtu více debetních a virtuálních karet přináší další flexibilitu. Podnikatelé mohou k účtu snadno přidat disponenty, kteří mohou mít přístup k firemním financím, aniž by museli navštívit pobočku banky. Tím je zajištěna efektivní správa firemních financí i v případě, že majitel účtu není fyzicky přítomen.

Výběry z bankomatů a vkladomaty bez poplatků

Další výhodou je možnost vybírat hotovost z bankomatů bez poplatků. Air Bank nabízí přístup k největší síti sdílených bankomatů a vkladomatů v České republice. Pro malé firmy, které pravidelně potřebují pracovat s hotovostí, to znamená značné usnadnění práce.

Stejně tak mohou podnikatelé vkládat hotovost na účet pomocí vkladomatů zdarma.

Tato služba je velmi cenná zejména pro firmy, které často operují s hotovostními platbami a potřebují flexibilně vkládat tržby na účet bez nutnosti návštěvy pobočky.

Spořicí účet s výhodným úrokem 3,4 % ročně

Kromě podnikatelského účtu mohou podnikatelé využívat i spořicí účet, který Air Bank nabízí s atraktivním úrokem 3,4 % ročně. Tento spořicí účet je skvělou možností, jak zhodnotit volné prostředky firmy a zároveň je mít stále rychle k dispozici. Díky výhodným podmínkám mohou podnikatelé efektivně spravovat své rezervy, aniž by museli sahat po složitějších investičních nástrojích.

Vstup do letištních salónků Mastercard

Podnikatelé, kteří často cestují, jistě ocení i bonus v podobě vstupu do letištních salónků Mastercard. Tento benefit se vztahuje na salóny v Praze, Vídni a Bratislavě. Salónky nabízejí komfortní prostředí pro čekání na let s občerstvením, Wi-Fi a dalším vybavením, což může zpříjemnit pracovní cesty a zkrátit čas strávený čekáním na letišti.