banner s logem České spořitelny

Investování už dávno není jen záležitostí finančních odborníků či velkých hráčů na trhu. Díky novým technologiím a aplikacím se svět investic otevírá i běžným uživatelům, kteří mohou své portfolio spravovat snadno a přehledně přímo ze svého mobilního telefonu. Česká spořitelna nyní přišla s novou službou Investice v Georgi, kde umožňuje nejen zkušenějším investorům, ale i těm, kteří se s investováním teprve seznamují, sestavit si individuální investiční strategii na míru.

Mobilní investice jednoduše

Služba Investice v Georgi je určena klientům, kteří chtějí investovat přímo z mobilního telefonu, aniž by museli navštěvovat pobočku nebo řešit složité finanční produkty. V aplikaci George si mohou uživatelé jednoduše nakupovat akcie a ETF fondy, přičemž tato možnost je doplněna o investiční poradenství a možnost sestavení portfolia na míru. Pro klienty, kteří s investicemi teprve začínají, je to skvělá příležitost, jak se zapojit do světa investování a zároveň mít možnost konzultovat své kroky s odborníky.

Novinkou, kterou Investice v Georgi přináší, je také tzv. frakční obchodování. To znamená, že uživatelé mohou nakupovat části (frakce) akcií nebo ETF fondů, což je ideální pro ty, kteří chtějí investovat menší částky nebo se zaměřit na konkrétní společnosti, jejichž akcie jsou jinak cenově nedostupné.

Jednou z nejzajímavějších funkcí je možnost investovat do ETF fondů, které sledují vývoj kryptoměn, včetně bitcoinu, bez nutnosti vlastnit celou samotnou kryptoměnu.

Kdo může tuto službu využít?

Velkou výhodou služby je fakt, že ji mohou využívat i uživatelé, kteří nejsou stávajícími klienty. Stačí si pouze stáhnout mobilní aplikaci George a při první investici si online založit majetkový účet a vyplnit investiční dotazník. Celý proces je jednoduchý a uživatelům to umožňuje začít investovat během několika minut.

Česká spořitelna si za správu investičních nástrojů účtuje poplatek ve výši 0,99 % ročně z celkového objemu investic, přičemž minimální poplatek je 29 Kč měsíčně. Tento poplatek zahrnuje veškerou evidenci a správu investičního portfolia, což znamená, že klienti mají jasně stanovené náklady a žádné skryté poplatky je nepřekvapí.

Jaké investiční možnosti George nabízí?

V rámci Investice v Georgi mají klienti na výběr ze dvou základních přístupů:

Najdi a kup – tento přístup je určen pro klienty, kteří si chtějí sami sestavit vlastní investiční portfolio a přímo nakupovat akcie, ETF fondy, dluhopisy a další investiční tituly. Tento přístup je ideální pro zkušenější investory, kteří mají jasnou představu o tom, do čeho chtějí investovat, a chtějí mít nad svými investicemi plnou kontrolu.

Investice v kapse – pro ty, kteří se nechtějí detailně zabývat investováním, ale přesto chtějí investovat, je zde možnost nechat si poradit. Na základě investičního dotazníku a preferencí klienta vytvoří Česká spořitelna na míru sestavené investiční portfolio, které odpovídá jeho cílům a rizikovému profilu.

Nové funkce pro zkušenější investory

Tato služba se však nezaměřuje jen na začínající investory. Ti pokročilejší mohou využít i rozšířené možnosti, které aplikace nabízí. Jednou z novinek je možnost obchodovat s dluhopisy, strukturovanými produkty nebo měnovými prémiovými vklady, a to včetně investic do cizích měn. Pro investory, kteří se zajímají o mezinárodní trhy, je zde také nová funkce měnové konverze, která umožňuje nákup cenných papírů v cizích měnách bez nutnosti vlastnit cizoměnový účet.

Další zajímavou možností je nákup akcií v rámci primárních úpisů na pražské burze.

Přehledné sledování portfolia

Jednou z hlavních výhod Investice v Georgi je přehlednost a snadná správa portfolia. V aplikaci si klienti mohou prohlížet grafy a statistiky, které jim ukazují vývoj jejich investic napříč všemi majetkovými účty. Díky přehledným vizualizacím mohou uživatelé rychle a jednoduše vyhodnocovat, jak jejich investice rostou nebo klesají, a v případě potřeby provádět změny ve svém portfoliu.

Ať už jste zkušený investor, nebo s investicemi teprve začínáte, nová služba vám nabídne nástroje, jak spravovat své finance přímo v mobilním telefonu. Česká spořitelna tímto krokem přibližuje investice široké veřejnosti a nabízí moderní řešení, které odpovídá potřebám dnešní doby.