Pobočka Air Bank

Air Bank zavádí inovativní možnost investování do akcií předních amerických firem přímo z mobilní aplikace My Air. Tato služba, kompletně v českém jazyce, umožňuje nákup akcií a ETF na pár kliknutí, což zjednodušuje celý investiční proces a přibližuje ho širší veřejnosti.

Zájem o investování v Česku neustále roste

V Česku je stále patrnější rostoucí zájem o investování. Stále více lidí se rozhoduje investovat pravidelně nebo alespoň jednorázově, čímž reagují na možnosti zhodnocení svých úspor. Tento trend je patrný napříč různými věkovými skupinami, od mladých lidí, kteří chtějí začít budovat své finanční portfolio, až po starší generace. I přes tento rostoucí zájem však mnoho lidí stále váhá, a to především kvůli obavám z podvodů a ztráty peněz v důsledku negativního vývoje na trhu. Tyto obavy často pramení z nedostatečné informovanosti a zkušeností s investováním.

Jednoduchost a přístupnost pro každého

„Česká republika dotahuje vyspělé trhy a objem majetku v investičních produktech roste. Investování přímo z mobilu je stále populárnější, proto přinášíme nový nástroj, který naši klienti vítají. Nakoupit lze i frakce akcií a minimální výše investice je nastavena na 1 000 korun tak, aby bylo investování do akcií dostupné co nejširší veřejnosti. Nabízíme tak jednoduché investování prostřednictvím banky, kterou lidé znají, s českými majiteli a zákaznickou podporou plně v češtině,“ uvedl v tiskové zprávě Petr Žabža, vedoucí oddělení Investice Air Bank.

Tato služba je ideální pro ty, kdo chtějí začít investovat snadno a bez nutnosti toho mít hluboké znalosti ohledně finančních trhů. Investiční účet lze založit během pár minut v mobilní aplikaci My Air, kde mohou klienti také jednoduše spravovat své portfolio. V nabídce najdou akcie světoznámých amerických firem obchodovaných na americké burze, ale také možnost investovat do ETF.

Transakce bez skrytých poplatků

Vedení investičního účtu je zcela zdarma a celá služba je kompletně v češtině. Jediným nákladem jsou poplatky za uskutečněné transakce, které činí 0,2 % z hodnoty transakce (minimálně 2 USD u akcií a 5 EUR u ETF). Hodnota akcií a ETF v nabídce kolísá v závislosti na výkyvech trhu, takže návratnost investovaných prostředků není garantována. Služba se tedy hodí pro klienty, kteří už mají s investicemi zkušenosti, investují samostatně a jsou si vědomi rizik, která s investováním souvisí.

Bezpečnost a důvěra

Air Bank se snaží svým klientům nabídnout maximální jistotu a transparentnost. Tím, že nabízí investování prostřednictvím banky s českými majiteli a zákaznickou podporou plně v češtině, odstraňuje některé z hlavních bariér, které lidé při investování vnímají. Klienti tak mohou mít jistotu, že jejich investice jsou spravovány bezpečně a že mají k dispozici veškeré potřebné informace v rodném jazyce.

Tato investiční služba od Air Bank tak představuje významný krok směrem k popularizaci investování v České republice. Díky jednoduchosti, přístupnosti a úplné lokalizaci do českého jazyka přináší možnost investování i těm, kteří dosud váhali nebo neměli dostatek informací. Pokud jste již zkušení investoři nebo teprve začínáte, tato služba vám může nabídnout atraktivní a bezpečný způsob, jak zhodnotit své peníze.